Når du to gange dagligt, morgen og aften, børster dine tænder, er der nogle enkelte huskeregler du skal have for øje. Først og fremmest bør du børste dine tænder med den blødeste tandbørste du kan finde. Det er klart, at den ikke skal være så blød, at du slet ikke får renset dine tænder, men er den for hård, kan dette ødelægge dit tandkød og give sår og rifter og i sidste ende yde skade på tænderne. Dette kan betyde, at området efterfølgende bliver ømt, så du ikke har mulighed for at børste det udsatte område ordentligt, og i værste fald kan ende med at få huller i tænderne.

Når dette så er sagt, så er selve tandbørstningen selvfølgelig essentiel at tage fat i. For hvad er den korrekte måde at børste tænder på? Du har sikkert fået børstet dine tænder af din mor, far, bedsteforældre, barnepige, og så videre, da du var lille og på den måde fået en fornemmelse af, hvordan den korrekte tandbørstning foregår.

God børsteteknik

Vigtigst af alt er, at du er mentalt klar over dine handlinger, når du børster dine tænder. Du skal være mentalt klar over, hvad der foregår, hvor langt du er kommet rundt i tandrækken med tandbørsten, om du kommer omkring alle de små krumninger der er, og endvidere både får børstet på kryds og på tværs. Dette skal gøres, så du både får børstet fladerne af tænderne, siderne og nede mellem tænderne. Det er i øvrigt en god ide at bruge tandtråd en gang i mellem, så du er sikker på, at der ikke sidder gamle madrester nede mellem dine tænder. Specielt kindtænderne er syndere på dette punkt, da kindtænderne kan sidde rigtig tæt, og derfor besværliggøre tandbørstningen.

Skulle uheldet være ude, og du har fået et hul i en tand, er der kyndig behandling at finde hos tandlæger i hele Københavnsområdet. Din lokale tandlæge tæt ved Frederiksberg kan du finde hos Enghave Tandklinik. Hos tandklinikken kan du blandt andet få en tandrensning, hvilket giver den samme følelse i munden, som når du har børstet dine tænder korrekt. Overfladen på dine tænder skal føles glat uden tegn på plakdannelser eller ru overflader.

Du vil altså få en frisk ånde og glatte, hvidskinnende tænder, hvis du hver dag børster dine tænder korrekt, og kommer hele vejen rundt i munden og bruger tandtråd ugentligt. På den måde undgår du desuden alt for hyppige tandlægebesøg.

Enghavetandklinik
Enghavevej 61
1674 København V
33 22 04 35


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kurserogterapi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *