Proteser til tænderne er nødvendige af to primære årsager: En praktisk årsag og en æstetisk årsag. Tandproteser erstatter først og fremmest manglende eller ødelagte tænder, men proteserne hjælper også med at fuldende udseendet. For at imødekomme det æstetiske aspekt er der sket en stor udvikling inden for proteser, så de er blevet både kønnere og mere diskrete med tiden. Det er i dag muligt at få lavet flotte naturtro tandproteser i København og andre steder i landet, så alle danskere med tandproblemer kan få et nyt og flot tandsæt.

Tandproteser

Vælg en specialisttandlæge

For at få et nyt tandsæt gennem naturtro proteser skal man vælge en specialiseret tandlæge fra København V eller andre steder i hovedstadsområdet, som har speciale inden for tandproteser. Det kræver erfaring at kunne udarbejde flotte proteser, som opfylder den ønskede farve og form. Proteserne bliver selvfølgelig også udarbejdet med henblik på at genopnå tandsættets fulde funktion. Samtidigt skal der være fokus på kvalitet, så protesen bliver lavet i holdbare materialer.

Typer af proteser

Der findes forskellige typer af proteser, som benyttes alt efter patientens behov. Gennem en undersøgelse vil tandlægen få overblik over munden og tændernes tilstand. For at protesen komme til at sidde så godt fast som muligt skal protesen helst sættes fast på de nuværende tænder. Det kræver dog, at de tilbageværende tænder ikke er for skrøbelige. Det vil tandlægen vurdere i undersøgelsen, hvorefter der udarbejdes en delprotese eller en helprotese til at sørge for, at tandsættet bliver komplet.

Delproteser henvender sig til de personer, som mangler én eller flere tænder. Derfor kan delproteser både laves til at erstatte en enkelt tand, men kan også erstatte flere tænder, hvis flere tænder i eksempelvis undermunden er faldet ud. Det fungerer således, at protesen bliver fastsat på de nuværende tænder gennem de individuelt støbte bøjler. Bøjlerne udarbejdes selvfølgelig med henblik på naturlighed og diskrethed, så bøjlerne skjules bag tænderne og protesen. På den måde kan proteserne udarbejdes så naturtro, at det ikke er til at se, at der ikke er tale om de oprindelige tænder.

Helproteser benyttes, når alle tænder eller stort set alle tænder mangles. De sidste tænder vil blive fjernet, hvis de er i dårlig stand og ikke kan klare at få påsat en bøjle. Helprotesen skal dog stadig kunne fastsættes, og derfor bliver der indsat implantater, hvis ikke de resterende tænder kan benyttes. Med implantatet kan der indsættes en tryklåsprotese, så helprotesen sidder ordentligt fast i munden. Det er nødvendigt, så protesen kan fungere optimalt. Implantatet kan ikke ses udefra, og af den grund er det heldigvis også muligt at opnå et nyt tandsæt med en naturtro helprotese. Protesen vil stadig udarbejdes med henblik på et naturtro udseende, men kan også tilpasses til en anden form og farve, hvis der eksempelvis er ønske om et hvidere smil end udgangspunktet.

 

Tandklinikken Dantes Plads

Dantes Plads 3

København V1556

33 11 98 25

 

 

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kurserogterapi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *