I Danmark er vi så heldige, at vi kan få lavet en akut tid hos en dygtig og erfaren tandlige i Rødovre, hvis der skulle opstå en nødsituation, hvor der er brug for et råd eller hjælp fra en professionel. Men hvad gør man, hvis nødsituationen opstår uden for tandlægens åbningstider? Hvis der skulle opstå tandsmerter midt om natten, og du ikke kan kontakte din tandlæge før klokken 8:00 i morgenen efter, er der her et par råd til, hvordan du kan mindske smerten, eller i hvert fald holde den nede:

  • Fjern madrester imellem tænderne med tandtråd. Selvom det lyder som en lille ting, kan det lille stykke kød du har siddende imellem kindtænderne, måske stoppe den værste trykken og ubehag. Prøv herefter at skylle munden med varmt vand, for at få de sidste rester med ud.
  • Har du mindre hævelser, kan du forsøge dig med is – husk dog at ligge et omslag omkring, så du ikke kommer is direkte på huden. Brug ikke varmeflasker eller lignende.
  • Vi bider os alle sammen i tungen, læben eller kinden engang imellem, men skulle du komme til at bide så hårdt, at der kommer et åbent sår, kan du bruge en ren klud til at ligge som pres på området, indtil blødningen stopper. Stopper blødningerne ikke, og har tandklinikken lukket, så tag direkte på skadestuen.
  • Skulle noget af det mest uheldige ske, at du skulle få et brud på kæben efter lukketid, så tag direkte på skadestuen. Brug også her et koldt omslag, til at tage de værste smerter.

Tandsmerter

Du kan selvfølgelig opleve mange andre skader og tandsmerter uden for tandlægens åbningstider, men med disse råd kan man komme langt. Det er dog vigtigt at huske på, at skulle der være større skader, såsom et brud på kæben eller voldsomme blødninger i munden, så tøv ikke med at tage på skadestuen! Selvom det er indenfor tandlægens område, er en læge at foretrække i en sådan situation. Er det en mindre smerte, måske bare almindelig tandpine, kan det i nogle tilfælde godt vente til dagen efter, hvor du kan ringe til din egen professionelle tandlæge i Valby, hvor denne så kan give dig en akuttid.

Tandlægerne I Carlsro I/S
Tårnvej 219 st
2610 Rødovre
36703167


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kurserogterapi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *