Mange mennesker er angst for at gå til tandlægen, fordi de frygter at behandlingen kommer til at gøre ondt. Især ved mere omfattende behandlinger kan der opstå smerter og gener, og på grund af dårlige oplevelser er der folk, der bevidst undgår at komme til de regelmæssige tandlægeundersøgelser, fordi de er bange for at blive udsat for smerte.

Det er rigtig uheldigt, da netop de regelmæssige tjek hos tandlægen er den eneste måde, hvorpå man kan opdage, hvis der er noget galt med tænderne. Ved at undgå at gå til tandlægen risikerer man således blot, at eventuelle problemer med tænderne forværres. Flere tandlæger i Helsingør og resten af Sjælland har dog arbejdet på at kunne tilbyde nye, smertevenlige behandlingsformer, og ved hjælp af moderne teknologi er det blevet en succes. For eksempel beretter Nordsjællands Tandlægecenter om, hvordan de som tandlæger nu kan tilbyde smertefri behandlinger til deres patienter.

Smertefri tandlægebesøg

Rodbehandling uden smerte

En af de former for behandlinger, der for alvor kan være smertefulde under normale omstændigheder, er rodbehandlinger. Når man som tandlæge har brugt de traditionelle behandlingsmetoder, har det ofte været en ganske smertefuld oplevelse for patienterne, selv når tandlægen har været meget omhyggelig i sin behandling. Dette skyldes blandt andet, at der trods bestræbelser på det modsatte ofte gik betændelse i tandkødet efterfølgende, som også medførte gener og krævede yderligere behandling.

I dag er flere tandlæger i Helsingør og resten af Nordsjælland begyndt at benytte laserbehandling, når der skal udføres rodbehandlinger. Moderne laserteknik er nemlig efterhånden så effektiv, at den kan udføre rodbehandlinger mere skånsomt end man kunne før i tiden. Ved hjælp af laserteknik kan man nu rense og sterilisere rodkanalerne, så der ikke opstår betændelse, og selve behandlingen føles smertefri og let for patienten.

Lattergas og computerstyret bedøvelse

Andre smertedæmpende og skånsomme bedøvelser, der er udbredte i dag, tæller akupunktur og lattergas, der opleves meget mildt af patienten, men kan have en god effekt som bedøvelse, eller en slags for-bedøvelse, der kan bruges på patienter med angst for tandlæger eller for nåle. Med lattergas slapper man af, og er derfor ikke så opmærksom på eventuelle smerter. En anden form for bedøvelse er computerstyret bedøvelse, der er effektivt, fordi man som patient ikke føler sig lammet i dele af ansigtet efter bedøvelsen.

Computerstyret bedøvelse benytter ikke en decideret nål, men i stedet en slags pen, så patienten ikke behøver at være angst for det ubehagelige nålestik. Derved bliver patienten også langt mere afslappet og mindre ængstelig under behandlingen.

Nordsjællands TandlægeCenter
Frederiksgade 2 A
3400 Hillerød
4826 7686


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kurserogterapi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *