Et sundt tandsæt betyder nemme, smertefri og billige besøg hos tandlægen. Derfor er der også god grund til at holde dine tænder og dit tandkød fri for plak. Men ved du egentlig, hvad der skal til for at opretholde en god mundhygiejne? Vi har samlet en lille oversigt over redskaber, der kan hjælpe dig med at holde dine tænder i tiptop stand.

Tandbørste

Tandbørste

Det giver næsten sig selv, at tandbørsten er alfa og omega, når der skal fjernes plak. Men det er mindst lige så vigtigt at vælge den rette tandbørste. Mange vælger en medium eller hård tandbørste i god tro om, at den er mere effektiv. Du kan dog med fordel vælge en blød tandbørste, da den er langt mere skånsom.

En hård tandbørste kan forårsage skader på tænder og tandkød og kan i øvrigt få tandkødet til at trække sig tilbage, så der opstår grobund for slibeskader, hvor plak og bakterier kan sætte sig fast.

Om du vælger en manuel eller elektrisk tandbørste er lidt et spørgsmål om temperament. Det vigtigste er, at du børster dine tænder grundigt to gange dagligt. Hvis du er i tvivl om, hvilken tandbørste, der passer bedst til dig, kan du kontakte din lokale tandlæge nær Humlebæk og høre nærmere.

Tandpasta

Ligesom det er vigtigt, at du vælger den rette tandbørste, er der mindst ligeså vigtigt, at du vælger den rigtige tandpasta. Tandpasta skal først og fremmest indeholde fluor, da det er med til at forebygge huller i tænderne.

Nogle tror, at mere tandpasta er lig med renere tænder. Det er dog ikke rigtigt. Du behøver faktisk ikke at bruge en større mængde tandpasta end, hvad der svarer til størrelsen på din lillefingernegl. Tandpastaen behøver i øvrigt ikke at skumme for at være effektiv. Mange synes dog, at en skummende effekt giver en friskere fornemmelse i munden.

Tandtråd

Tandbørsten er effektiv til at fjerne plak fra de store områder på tænder og tandkød. Den kommer dog til kort, når der skal fjernes plak mellem tænderne. Derfor bør du altid bruge tandtråd i forbindelse med tandbørstningen.

Du kan eventuelt supplere med en såkaldt interdentalbørste, som er en lille børste, der minder lidt om en flaskerenser. Det er dog afgørende, at du vælger den korrekte størrelse. Kontakt din lokale tandklinik, hvis du vil vide mere om, hvordan du vedligeholder dine tænder. Der er eksempelvis masser af kompetente tandlæger i Fredensborg, som gerne vejleder og kommer med gode råd.

 

Tandklinik Lyhne

Jernbanegade 7

3480 Fredensborg

48 48 11 22

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kurserogterapi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *