Akut tandlæge

Mange tandskader udvikler sig over lang tid og opdages ofte først, når du enten besøger din tandlæge til et rutineeftersyn, eller når eventuelle smerter/gener bliver for tydelige. Men tandskader kan også opstå pludseligt og akut, og så er det vigtigt, at du hurtigt bliver tilset af en tandlæge. Udover at kontakte en tandlæge, er der nogle forhåndsregler, du bør tage med det samme.

En akut tandskade kan opstå, hvis du for eksempel knækker din tand eller falder og slår den helt ud. Hvis det er tilfældet, er det meget vigtigt, at du beskytter tanden eller den knækkede del af tanden. Læg tanden i et glas med rent vand, så den ikke udsættes for bakterier og anden forurening – på den måde øger du sandsynligheden for, at tanden kan sættes på plads igen. Sørg også for at skylle munden godt med vand og ikke spise eller drikke andet end vand. Et åbent sår eller en blottet tandnerve er meget sårbar, og der kan nemt gå infektion i såret eller tanden.

Det kan også være, at en fyldning pludseligt falder ud, eller at en skade, som længe har været til stede, pludselig forværres voldsomt. Har du store smerter, bør du med det samme indtage smertestillende medicin, som du med stor sandsynlighed allerede har derhjemme. Tandskader kan føre til store smerter ikke blot i og omkring en tand, men kan forplante sig til andre steder, på grund af tandnervernes forbindelse til andre nerver. Smerterne kan tage til i styrke, og derfor er det vigtigt, at du handler hurtigt, når du først bliver opmærksom på problemet.

Uanset skadens form og omfang er det vigtigt, at du kontakter en akuttandlæge på Frederiksberg, eller hvor du nu bor i landet. De fleste tandklinikker reserverer konsultationer til akutte tandproblemer hver dag, og dermed vil du oftest kunne komme til samme dag, som du ringer. I alle tilfælde er det en god idé at kontakte tandlægen, også hvis du er i tvivl om, hvor alvorlig en skade er – det kan være svært for dig at vurdere. Tandlægen kan give dig gode råd til, hvad du selv kan gøre indtil du kan blive undersøgt på klinikken. Sker skaden udenfor den almindelige åbningstid, for eksempel om aftenen eller i weekenden, findes der flere tandlægevagter, som du kan kontakte og besøge. Hvis du ringer til din lokale tandlæge udenfor åbningstid vil du som regel på telefonsvareren få oplyst adressen på den nærmeste tandlægevagt.

 

GlKongetand

Gammel Kongevej 123

1850 Frederiksberg C

33 24 35 33

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kurserogterapi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *