tandkroner

En tandkrone har til formål at beskytte en naturlig tand, der er blevet beskadiget, og derfor har brug for ekstra styrke.

Mange tandlæger tilbyder behandling med kroner, og også med en tandlæge i Grenå kan du se frem til at få lavet en tandkrone, der ikke alene giver dig et flottere tandsæt, men som også har funktionaliteten i højsædet.

Hvad er en tandkrone?

Den del af en tand, der er synlig i munden, kaldes kronen. Det er denne naturlige krone, der kan beskyttes og styrkes ved påsætning af en kunstig krone: en tandkrone.

En tandkrone er en form for hætte, der sættes uden på en naturlige tand, hvormed tandkronen dækker hele tandens ydre overflade. Forud for påsætning af en krone, kan det være nødvendigt at tilslibe den naturlige tand, så kronen kan limes på.

Hvem har behov for en tandkrone?

Når en patient får lavet en krone, skyldes det oftest, at en tand er revnet, knækket, svækket, slidt eller på anden måde beskadiget. Tænder med store fyldninger behandles ligeledes ofte med krone, og det samme gør sig gældende med rodbehandlede tænder, som kan have behov for at blive styrket efter behandling.

Hvis du har været udsat for et tandtraume og dermed har mistet en tand, kan en tandkrone fungere som erstatning for den ødelagte tand. En tandkrone kan nemlig erstatte en hel tand, hvis den monteres på et implantat.

I visse tilfælde vælger patienter også at få lavet en tandkrone af kosmetiske årsager, da tandkroner giver et flot og naturligt udseende.

Gode materialer giver gode resultater

Tandkroner kan laves i en række forskellige materialer. Det er derfor muligt at få alt fra guldkroner og stålkroner til fuldkeramiske kroner, plastikkroner og metalkeramikkroner. Tidligere havde mange mennesker guldkroner, men i dag har fuldkeramiske kroner vundet indpas, da de med en diskret farve giver et flot og naturligt kosmetisk udseende.

Hvad koster en krone? Dette er et naturligt spørgsmål at stille i forbindelse med behandling med tandkroner. Prisen på en tandkrone varierer afhængigt af hvilken tand, der behandles, samt kronens materiale. Derfor er det ikke muligt at give et entydigt svar, men du bør i stedet kontakte din tandlæge og få en individuel pris. I de fleste tilfælde vil din tandlæge kunne lave et prisoverslag inden behandlingen påbegyndes, så du allerede fra start ved, hvad behandlingen cirka beløber sig til.
Tandlægehuset Grenaa
N.P. Josiassensvej 6
8500 Grenaa
86 30 10 22


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kurserogterapi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *