Tanken om at have ondt, fylder ofte en del i bevidstheden, når patienter går til tandlæge. De fleste er blot nervøse for smerter, mens andre, som lider af tandlægeskræk, kan være decideret angste for, at behandling vil lede til smerter.

Nogle tandbehandlinger vil naturligt give anledning til flere smerter end andre, mens skal du have foretaget en rodbehandling, behøver du ikke at frygte for smerter. Rodbehandling kan i dag klares helt smertefrit, og vælger du en dygtig tandlæge i Birkerød, som har lang erfaring med rodbehandling, kan du således forvente en smertefri behandling.

Smertefri rodbehandling

Bedøvelse inden behandling

Inden du skal have en rodbehandling, vil din tandlæge lægge en bedøvelse. Der findes forskellige former for bedøvelse, og hvilken type din tandlæge vælger, afhænger blandt andet af indgrebets varighed, omfang og din smertegrænse. Lokalbedøvelse giver sjældent anledning til bivirkninger, og derfor anbefales bedøvelse til stort set alle patienter.

Hvis du i tillæg til lokalbedøvelse har behov for yderligere smertekontrol, kan smertestillende medicin mindske dine smerter. Derudover benytter flere og flere patienter sig af hypnose enten før eller under behandlingen.

Effektive og moderne redskaber giver i kombination med lokalbedøvelse mulighed for at sikre 100% smertefri rodbehandling, så du som patient ikke har smerter, mens behandlingen står på.

Smerter efter endt behandling

De fleste patienter, som har fået rodbehandlet en tand, vil opleve lette, forbigående smerter i dagene efter behandlingen. Dette er ganske naturligt, da tanden reagerer på boring, udrensning og opfyldning.

Hvis du oplever vedvarende smerter – hvad enten de er konstante, dunkende eller trykkende – bør du kontakte din tandlæge. Dette kan være tegn på, at rodbehandlingen ikke er forløbet helt efter planen, og for at undgå at problemet vokser sig større, skal din tand undersøges hurtigst muligt.

Smertefri behandling og tandlægeskræk

Mange mennesker lider af tandlægeskræk i mere eller mindre udtalt grad, og særligt for disse patienter spiller smertefri behandling en central rolle. I mange tilfælde skyldes tandlægeskræk nemlig frygten for smerter, og for både at afhjælpe tandlægeskrækken samt sikre, at lidelsen ikke tager til i styrke, er det vigtigt at sikre, at behandlingen er smertefri.

Langt de fleste tandlæger lægger vægt på at sikre smertefri tandbehandling – herunder rodbehandling – til alle deres patienter. Hvad enten du lider af tandlægeskræk eller ej, behøver du således ikke at frygte for, at en rodbehandling er smertefuld.
Tandlægerne Helle & Kim Nielsen
Hovedgaden 24
3460 Birkerød
45 81 85 85


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kurserogterapi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *