Tandlægens mange kompetencer

En tandlæge har mange kompetenceområder, og som tandlægepatient kan du derfor føle dig meget tryg, når du besøger din almindelige tandlæge i Aalborg eller andre steder i Danmark.

Uddannelse af høj kvalitet

I Danmark skal du læse odontologi på universitetet for at blive tandlæge. Det er en meget eftertragtet uddannelse, hvilket medfører, at de studerende er topmotiverede for at blive dygtige og kompetencerige tandlæger, som en dag kan hjælpe dig og mange andre tandlægepatienter. Her lærer de kommende tandlæge om alt inden for undersøgelse, forebyggelse og behandling af tandsygdomme og tandproblemer, så de er bedst muligt klædt på til at passe godt på dine tænder i samarbejde med dig.

Det gør din tandlæge til det regelmæssige tandeftersyn

Som tandlægepatient vil du én til flere gange om året blive indkaldt til tandeftersyn. Til et tandeftersyn undersøger din tandlæge alle dine tænder for eventuelle problemer. Der vil typisk også foretages en almindelig tandrensning, hvor bakterier og tandsten vil bliver fjernet ordentligt. Hyppigheden af indkaldelser varierer alt efter dine tænders sundhedstilstand, så eksempelvis tandlægepatienter med ingen tandproblemer kun bliver indkaldt én gang årligt, mens tandlægepatienter med flere eller mange tandproblemer bliver indkaldt oftere, så tandlægen så tidligt som muligt kan opdage begyndende tandproblemer. Det er af den grund en god tidsmæssig og økonomisk investering at passe godt på sine tænder, så ekstra besøg hos tandlægen ikke er nødvendige.

Sådan forebygger din tandlæge mod tandproblemer

Din tandlæge vil forebygge imod begyndende tandproblemer, hvis din han/hun opdager tegn på dette til det regelmæssige tandeftersyn. På den måde er det eksempelvis muligt at stoppe et begyndende hul i tanden før hullet medfører skadelige konsekvenser på tanden. Din tandlæge kan også hjælpe dig med at forebygge med blandt andet tandkødsbetændelse og andre tandproblemer, da det er let at se for din tandlæge, om der er områder, som du overser i din daglige tandrutine. Ømt tandkød og bakterieophobninger er tydelige tegn på mangelfuld tandbørstning, og her har din tandlæge også kompetencer til at indtage en rådgivende funktion, så du selv kan rette op på dette problem hjemmefra, så I sammen for eksempel forebygger mod betændelsessygdommen ved navn parodontose.

Disse behandlinger kan din tandlæge udføre

Udbuddet af behandlinger varierer fra tandlægeklinik til tandlægeklinik, da det ikke er alle tandlægeklinikker, som har det nyeste teknologi til at bruge alle de nyeste behandlingsmetoder. De almindeligste behandlinger, som din tandlæge med sikkerhed kan udføre, er fyldninger, implantater, rodbehandlinger, fjernelse af visdomstænder eller andre tænder samt behandling af parodontose. Ved særlige behov inden for tandproteser kan du med fordel vælge at benytte en kompetencerig tandtekniker fra Aalborg eller en anden type tandlæge med en specialisering, som passer til dine særlige behov. Således har alle tandlæger mange kompetencer til at løse de almindeligste typer af tandsygdomme og tandproblemer, men i tilfælde af særlige behov bør du søge en specielt uddannet tandlæge, som har kompetencer inden for det område, som du har behov for undersøgelse, forebyggelse og behandling af. Her kan tandlægepatienter med tandlægeskræk eksempelvis også søge efter en tandlæge, som er særlig god til at give nervøse tandlægepatienter en god oplevelse til dulme nervøsiteten i forbindelse med tandlægebesøg fremover.

Tandlægerne Nørregade 19
Nørregade 19
9000 Aalborg
98 12 19 72


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kurserogterapi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *