En god tandplejerutine består af to gange daglig tandbørstning af tænderne og én gang daglig brug af tandtråd eller tandstikkere. Med tandbørstning af alle tænder samt rensning mellem alle tændernes flader danner du grundstenen for dine tænders sundhedstilstand. Med sunde tænder slipper du både for unødvendige tandsmerter samt dyre tandlægeregninger.

Gode tandplejevaner

  1. Det er sundt at have sunde tænder

Din krop trives bedst, når alle dens områder er sunde, lige fra tænder til fødder. Dit immunforsvar har blandt andet også betydning for dine tænder og dit tandkød, og du bør derfor prioritere en god tandplejerutine derhjemme for at gavne din sundhed som helhed. Med din generelle sundheds påvirkning på dine tænder samt påvirkning fra dine tænders sundhedstilstand på din generelle sundhed er det afgørende, at du prioriterer dine tænder lige så højt som din generelle sundhed.

  1. Ingen tandpine = ingen aflysninger Ømt tandkød, huller i tænderne eller andre tandproblemer rammer typisk de personer, som ikke har en god tandplejerutine derhjemme. Især tandpine kan være slemt, da det ikke kun er tanden, som bliver påvirket, men smerten fra tanden kan medføre spændinger i kæben, nakken og hovedet. Den store smerte heraf kan derfor gøre det svært at udføre dagens gøremål og resultere i adskillige sygedage eller aflysninger af vigtige aftaler.
  1. Invester i dine tænder og spar penge

Tandlægebesøg kan blive en dyr fornøjelse, men dette er sjældent tilfældet for personer med en god tandplejerutine. Det betyder dog desværre ikke, at der ikke skal bruges penge på tandlægebesøg, da alle personer uanset tændernes sundhedstilstand bør tage til de regelmæssige tandeftersyn efter tandlægens anbefalinger. Personer med en god tandplejerutine bliver generelt indkaldt til tandlægen én gang årligt, hvor personer uden en god tandplejerutine vil blive indkaldt oftere. Tandeftersynet har til formål at opdage tandproblemer så tidligt som muligt, så problemet har nået at forårsaget så lidt skade som muligt. Det er af den grund en god investering i dine tænders sundhed eller mangel på samme at tage til de regelmæssige eftersyn hos din forebyggende tandlæge fra Odense, da det i sidste ende vil skåne dig for dyre regninger fra for sent opdagede tandproblemer, hvor en stor behandling er nødvendig.

De sparede penge på store tandlægeregninger kan i stedet bruges på kosmetiske tandbehandlinger, hvis du ikke er tilfreds med dit smil. Den fysiske sundhed er vigtig for din krop og dine tænder, men selvtillid og livskvalitet er også vigtige aspekter for din mentale sundhed. I tilfælde af manglende tilfredshed med dine tænder, bør du overveje en tandregulering, plastreparation eller tandblegning i Odense, så du kan blive mere tilfreds med dine tænder.

Tandlægeselskabet Karen Juel Nissen ApS
Skt. Anne Plads 2, 2
5000 Odense C
66 12 86 95


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kurserogterapi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *