Tandpleje

En god tandtandpleje er altafgørende for dine tænders sundhedstilstand. Det er almen viden i den danske befolkning, at tænderne skal børstes to gange dagligt, samt at tandlægen regelmæssigt skal besøges. Dette er dog desværre ikke altid nok til at forebygge tandproblemer, og du kan derfor med fordel læse med her, hvis du vil sikre dig, at din tandpleje er god nok.

1) Køb de rette redskaber til din tandpleje

Din tandbørste skal passe i størrelsen, så børstehovedet eksempelvis ikke er for stort til at nå dine bagerste kindtænder. Dette er især vigtigt for børn, hvor der bør købes børnetandbørster, som passer i størrelsen. Tandbørster skal desuden jævnligt udskiftes, da hårene på børsten hurtigt bliver slidt, og dermed ikke er lige så effektive længere. I forbindelse med indkøb af tandbørsten skal der også købes tandtråd eller tandstikkere samt en tandpasta med fluor, som forebygger mod huller i tænderne. Du kan eksempelvis købe en tandpasta, som hjælper på isninger i tænderne, hvis du døjer med dette problem.

2) Brug tandbørsten to gange dagligt og tandtråden én gang dagligt

Tandbørstning med en lille klat tandpasta skal finde sted to gange daglige i mindst to minutter pr gang. En god børsteteknik er at børste tænderne systematisk fra den ene side til den anden i både overmunden og undermunden, så du er sikker på, at ingen tænder konsekvent glemmes. Små og cirkulære bevægelser er en god teknik, og det er også denne bevægelse, som typisk ses, hvis du har indkøbt en elektrisk tandbørste. Tandtråd eller tandstikkere bør du bruge én gang dagligt, så du også får renset imellem dine tænders flader.

3) Skån dine tænder bedst muligt

Højt indtag af sukkerholdige fødevarer og drikkevarer påvirker dine tænders emalje på negativ vis – især hvis din tandpleje ikke er helt i top, så sukkeren medfører syreskader på dine tænder, når sukkerlaget ikke fjernes ordentligt. Kaffe, te, rødvin og rygning kan eksempelvis også medføre misfarvninger på dine tænder. Du kan derfor skåne dine tænder ved at undgå et for højt indtag af de nævnte faktorer.

4) Tag til tandlægeundersøgelser til tiden

Din tilknyttede tandlæge indkalder dig jævnligt til tandlægebesøg. Nogle tandlæger giver dig en fast tid, mens andre tandlæger opfordrer dig til at bestille en tid hurtigst muligt. Her bør du sørge for at overholde tandlægebesøget eller få bestilt en tid med det samme, så din opmærksomme tandlæge fra Rødovre får mulighed for at undersøge dine tænder til den planlagte tid. Igennem de regelmæssige tandeftersyn kan tandlægen se, om din tandpleje er god nok, så det er muligt at opdage eventuelle mangler i din tandpleje før det er for sent. Din tandlæge kan behandle begyndende tandproblemer samtidigt med, at du kan få gode råd fra din rådgivende tandlæge tæt på Brøndbyøster, så din tandpleje kan blive endnu bedre.

 

Tandlægerne Venge

Rødovrevej 406 st.

2610 Rødovre

36 70 45 56


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kurserogterapi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *