Fluor og tandsundhed

Flour er i dag en fast bestanddel i mange tandpastaer og mundskylleprodukter. For både tandlæger og almindelige mennesker er flour et vigtigt stof, og hos en tandlæge i Aalborg vil du derfor kunne få foretaget en flourbehandling, som er med til at forebygge caries.

Hvad flour helt præcis er, og hvorfor flour er et godt tandplejemiddel giver artiklen her dig svar på.

Fakta om flour

Flour er et grundstof, som kan indgå i forskellige forbindelser. Flour er også et mineral, og faktisk indeholder almindeligt drikkevand en mindre mængde af flour.

Da flour også forekommer i en giftig gasart, er mange mennesker fejlagtigt af den overbevisning, at flour i tandpasta er skadelig for deres kroppe. Dette er dog ikke tilfældet. I den mængde flour forekommer i tandpasta, er flour ikke giftigt og udgør derfor ingen sundhedsrisiko, hvis du blot bruger det i almindelige mængder.

Hvorfor er flour så godt for vores tænder?

Tænders yderste lag kaldes emaljen. Emaljen har til formål at beskytte tænderne, men hård tandbørstning og syreangreb i forbindelse med indtag af sukker- og syreholdig mad og drikke bevirker, at emaljen slides. Dette gør emaljen mindre stærk og betyder altså, at tænderne er mindre modstandsdygtige over for påvirkninger udefra.

Men flour kan hjælpe med at beskytte tænderne. Flour har nemlig den egenskab, at det styrker tændernes emalje, og derudover kan flour nedsætte den mængde af syre, som bakterier naturligt producerer, når de kommer i forbindelse med sukker.

På denne måde hjælper flour med at slå bakterier ihjel samt forbedre tandsundheden, således at risikoen for udvikling af caries, tandproblemer og forskellige tandkødssygdomme minimeres.

Vælg en tandpasta med flour

Hylderne i butikkerne bugner i dag med forskellige tandpastatyper, som hver især hævder at være den rette for dig. Dette gør det vanskeligt for den enkelte forbruger at finde frem til, hvilken tandpasta der i bund og grund er den bedste.

Da flour som nævnt er et godt tandplejemiddel, bør du som grundregel altid gå efter at vælge en tandpasta, som indeholder flour. På denne måde styrker du dine tænders emalje og forebygger aktivt mod huller i tænderne.

Din erfarne tandlæge i Gistrup står klar til at hjælpe dig med at finde frem til den rette tandpasta, og i denne forbindelse kan du ligeledes blive guidet til, hvilken børsteteknik der er bedst og mest skånsom for dine tænder og tandkød.

NAP:
Tandlægerne i Gug ApS
Sønder Tranders Vej 16
9210 Aalborg SØ
98 14 17 55


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kurserogterapi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *