Tandbørstning

For mange mennesker er tandbørstningen en del af den daglige rutine. De fleste ved, at man bør børste sine tænder to gange dagligt – eksempelvis morgen og aften – i minimum to minutter for at sikre sine tænder sundhed.

Hvad de færreste dog ved er, hvor står betydning det har, at man også børster sine tænder på korrekt vis. Det er nemlig langt fra ligegyldigt, hvordan du børster dine tænder, hvis du ønsker at passe bedst muligt på såvel tænder som tandkød.

Hvis du vil vide, hvordan du børster dine tænder bedst, er der hos en erfaren tandlæge på Østerbro gode råd og vejledning at hente. Her kan du også blive instrueret i, hvordan du griber tandbørstningen bedst an.

Hvilken tandbørste skal jeg vælge?

Inden du påbegynder din tandbørstning, bør du sikre dig, at du har den mest hensigtsmæssige tandbørste til at udføre arbejdet. Vælg en blød tandbørste med tætte børstehår – denne vil hjælpe dig med at få bugt med bakterier uden at slide unødig hårdt på tænder og tandkød.

Derudover bør du til tandbørstningen benytte en tandpasta, der indeholder flour. Når flour er tilsat din tandpasta, vil dette stof hjælpe med at beskytte mod cariesangreb og styrke tændernes emalje.

Den rette tandbørste samt tandpasta kan således hjælpe dig med at forebygge tandproblemer.

Den rette børsteteknik – en guide til dig

Mange børster fejlagtigt deres tænder i en vandret og skurrende bevægelse på langs af tandrækken. Denne måde at børste tænder på er ikke alene opslidende for tænderne, men den øger tilmed risikoen for isninger og huller.

I stedet bør børste dine tænder med små cirkelbevægelser og med et let tryk på tandbørsten. Lad tandbørsten gøre arbejdet, og koncentrer dig om én tand af gangen.

Du rådes desuden til at gå systematisk til værks med tandbørstningen. Dette gør du ved at børste dine tænder i en bestemt rækkefølge hver dag, således at ingen tænder glemmes. Start eksempelvis i undermunden med ydersiderne, tyggepladerne og dernæst indersiden. Gentag herefter i overmunden.

Med den rette børsteteknik undgår du:

  • At dine tænders emalje slides unødigt.
  • At dit tandkød trække sig tilbage og forårsager blottede tandhalse
  • At madrester og bakterier får lov til at blive siddende i på tænderne.

Supplementer til tandbørstningen

For at få det optimale ud af din tandbørstning er det en god idé at supplere tandbørstningen med brug af tandtråd. På denne måde fjernes bakterier mellem tænderne, som tandbørsten ikke kan komme i nærheden af.

Den rette børsteteknik samt brug af tandtråd er af stor betydning for din tandsundhed, og med en tandlæge ved Østerport kan du få yderligere professionel tandpleje, der vil hjælpe dig til at sikre dine tænders sundhed både nu og i fremtiden.

 

Langeliniebroens Tandklinik
Fridtjof Nansens Plads 2
2100 København Ø
70 24 80 00


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kurserogterapi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *