Privat tandlæge

Alle uanset alder bør være tilknyttet en tandlæge. Ansvaret for dette har kommunen for børn og unge, hvorefter du som voksen selv skal sørge for, at du eksempelvis bliver tilknyttet en privat tandlæge på Christianshavn i din hjemby eller en tandlæge i nærheden af dit nye hjem.

Fra kommunal finansiering til egenbetaling

Danske kommuner tilbyder alle børn og unge under 18 år betalt tandlægehjælp hos de kommunale tandklinikker, hvor børnenes tænder følges gennem opvæksten. Dette er et tilbud og kan derfor fravælges, hvis der i stedet ønskes en privatpraktiserende tandlæge, hvilket så foregår via egenbetaling indtil det 16. år, hvor kommunen dog er forpligtet til at betale for unge på 16 og 17 år. Fra det 18. år skal tandlægen altid finansieres gennem egenbetaling, og dette foregår fra nu af hos private tandlæger. Det giver dig som tandlægepatient mulighed for at vælge frit mellem private tandlæger fra du er 16 år, og her bør du ikke bare vælge den nærmeste tandlæge, da du også bør medtænke dine individuelle behov for tandlægehjælp i valget af din nye tandlæge.

Har du eller har du haft tandproblemer?

Alle tandlæger tilbyder et bredt sortiment af tandlægeydelser hvad angår både undersøgelser og behandlinger, men du kan eksempelvis vælge en tandregulerende tandlæge, hvis har problemer med skæve tænder eller en tandlæge, som passer til dine tænders særlige behov. Det skaber gode forudsætninger for, at din nye tandlæge kan holde ekstra øje med dette problem.

Er du nervøs for egenbetalingen?

Overgangen fra den kommunale finansiering til egenbetaling kan skabe nervøsitet for uforudsete regninger, og her er det af den grund en fordel, at du finder en tandlæge, som tydeligt angiver priser på de forskellige tandlægeydelser. På den måde får du et prisestimat på, hvad de regelmæssige tandeftersyn koster dig, og du kan også se, hvad en eventuel behandling cirka ender ud i. I den forbindelse bør du huske, at det er vigtigt at fortsætte med at tage til de regelmæssige tandeftersyn på trods af, at du selv skal betale. De regelmæssige undersøgelser er en god investering i dine tænders sundhed, da du forebygger mod, at store og dyre tandproblemer opstår, da tandlægen har mulighed for at opdage tandproblemerne tidligt i forløbet gennem tandeftersynene. Det er desuden muligt at finde studievenlig tandlæge på Amager, som tilbyder studierabat på de frie ydelser, så du således får en mindre egenbetaling.

Vil du have én tandlæge eller høre til en tandlægeklinik?

Det er både muligt at finde enkelte private tandlæger eller større private tandlægeklinikker, hvor flere tandlæger er tilknyttet. Her skal du gøre op med dig selv, hvad du foretrækker, hvor du hos den enkelte tandlæge vil være sikret den samme tandlæge til hver besøg, hvorimod de større tandlægeklinikker typisk kan tilbyde hurtigere tider på grund af flere ansatte.

Overvej rådene og find din nye tandlæge

Ved at følge disse råd er du godt rustet til at udvælge din nye tandlæge med omtanke, så du som voksen forsat kan passe godt på dine tænder og slippe for tandproblemer og dyre tandlægeregninger i fremtiden.

Tandlægerne No. 68 ApS
Amagerbrogade 68
2300 København S
32 54 56 74

 

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kurserogterapi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *