Tandbørstning

 

Det er almen viden, at der skal børstes tænder to gange dagligt, men er din daglige tandbørstning grundig nok? Det er altafgørende at have en grundig børsterutine til tænderne, da mangelfuld tandbørstning med tiden vil medføre skadelige konsekvenser på tænderne og tandkødet.

En passende tandbørste til din mund

Det første skridt i retningen af at kunne udføre en grundig tandbørstning består i at anskaffe sig den rigtige tandbørste. Tandbørster varierer i størrelsen, og tandbørsten må netop ikke være for stor, da det gør det umuligt at nå til de bagerste af kindtænderne samt eventuelle visdomstænder. Der vil med tiden ophobes madrester og bakterier ved de uberørte tænder, hvorefter sukker og syre gradvist vil nedbryde tændernes emalje. Den nedslidte emalje kan medføre huller i tænderne og andre skader på tænderne. Tandkødet vil derudover også blive påvirket, hvor betændelse kan genere og skabe ømhed. Tandbørsten er derfor dit personlige redskab til at sørge for at holde dine tænder og dit tandkød rent.

Den rette børsteteknik

Med den rette børsteteknik, som bør foregå i cirkulære bevægelser, kan du bedst muligt udføre din daglige tandbørstning. De cirkulære bevægelser skal systematisk gennembørste alle tænder i undermunden og i overmunden, så ingen tænder overses. Tandbørsten kan med fordel kantes og drejes, så den kan nå de bagerste af dine tænder, så du slipper af med bakterieophobninger. Det er ikke muligt for tandbørsten at rense mellem tændernes flader, hvor du i stedet skal benytte tandtråd eller tandstikker i forbindelse med tandbørstningen.

Få den optimale børsteteknik

Er du i tvivl om, hvorvidt din børsteteknik er grundig nok på trods af, at du følger de generelle råd? Så bør du vide, at det heldigvis er muligt for dig at få hjælp til at få tilpasset din børsteteknik. Til de regelmæssige tandeftersyn kan du få konstruktiv kritik og gode råd fra den vejledende tandlæge nær Ølstykke, som har fokus på at forebygge mod tandproblemer og tandsygdomme. Denne forebyggelse sker netop ved, at du har styr på din daglige tandbørstning. Din tandlæge kan hurtigt se, om du sjusker med tandbørstningen, da det typisk vil være de samme områder, der overses i din børsterutine. Det hjælper desværre ikke at børste tænderne ekstra grundigt inden det regelmæssige tandlægebesøg, da tænderne hurtigt vil tage skade ved generel mangel på tandbørstning, hvilket er svært at redde uden tandlægens hjælp. Mangel på tandbørstning vil øge din risiko for tandproblemer og tandsygdomme, hvilket kan resultere i, at du endnu oftere bliver indkaldt til regelmæssige tandeftersyn. Tandlægen gør det ikke for at straffe din manglende børsteteknik, men indkaldelserne til de regelmæssige tandeftersyn har netop til formål at hjælpe dig og dine tænder til at modstå problemer og sygdomme. Det er derfor en god investering at børste dine tænder grundigt og lytte til rådene fra din hjælpsomme tandlæge fra Frederiksværk, så du slipper for at skulle endnu oftere til tandlægen.

 

Smilklinikken

Strandgade 24

3300 Frederiksværk

47 72 03 70

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kurserogterapi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *