Rodbehandling

 

De fleste frygter rodbehandlinger og udskyder dem derfor gang på gang. Dette endda på trods af store smerter, der blot bliver værre og værre, som tiden skrider frem. Behandlingen er dog langt fra så slem, som mange frygter. De fleste rodbehandlinger i Roskilde og omegn kan dog gøres ganske smertefrit, så du ikke skal frygte for din næste behandling.

Hvorfor og hvornår skal en rod behandles?

Behovet for en rodbehandling skyldes ofte, at caries (et hul i tanden) er dybt og når helt ned til tandnerven. Hullet tillader en større gennemstrømning af bakterier, der kanaliseres direkte ned til tandnerven, hvilket forårsager en betændelsestilstand i nervens indre. En rodbehandling kan også være nødvendig, hvis der tidligere har været et dybt hul i tanden, og hvis fyldningen herfra ligger for tæt på nerven og forårsager smerte. Et hårdt slag og efterfølgende traume på tanden kan også udløse behovet for en rodbehandling.

Hovedskyldnerne er altså bakteriers affaldsstoffer, som giver en kronisk betændelsestilstand i selve tandnerven. Dette medfører store smerter og kræver et indgreb hos tandlægen. En rodbehandling med fjernelse af nerven er nødvendig, hvis bakterierne skal forhindres i at sprede sig yderligere og i værste fald forårsage rodspidsbetændelse.

Det anbefales, at du søger hjælp hos din tandlæge, så snart du mærker smerterne. Ved tidligt indgreb kan man nemlig sørge for, at der sker mindst mulig skade på tanden. De fleste tandlæger i Hedehusene og i Roskilde-området tilbyder professionel rodbehandling med forundersøgelse – så du vil med sikkerhed kunne finde en tandlæge nær dig, der kan afhjælpe problemet.

Hvad er symptomerne på betændelse i nerven? 

Det anbefales, at du er opmærksom på følgende symptomer:

  • Stærk tandpine, der kan bredt sig til kæbehulen, øret eller endda opfattes som hovedpine.
  • Smerte ved tykning og synkning.
  • Stærk smerte ved enten kulde eller varme, fordi den blottede tandnerve trækker sig sammen, når den kommer i direkte kontakt med varme eller kulde.

Smerter, nej tak!

Inden selve behandlingen bliver du bedøvet, hvorefter resten af behandlingen foregår ganske smertefrit. Få patienter oplever lette, forbigående smerter i dagene efter behandlingen, men disse burde nemt kunne dulmes med håndkøbsmedicin. Såfremt smerterne er stærke eller tiltager i styrke, bør du kontakte din tandlæge. Der er altså minimale smerter forbundet med en rodbehandling – både under behandlingen og efter. Du skal derfor hverken frygte eller i værste tilfælde udskyde en rodbehandling, da dette kun vil bidrage til forøgelse af skaden på tanden.

 

Tændlægerne Malte
Skomagergade 15
4000 Roskilde
46 35 62 13


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kurserogterapi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *