Håndtering af tandsmerter

Gør din tænder ondt, men afventer du for at se, om problemet går væk af sig selv? Er det lørdag og tænker du, at det sikkert er billigere at vente med at gå til tandlægen til på mandag? Eller tør du ikke indrømme tandsmerten i frygt for at skulle til tandlæge? Hvis du kan genkende en eller flere af disse tanker, så er du blot én person ud af de mange personer, der har behov for at få hjælp til at håndtere tandsmerterne.

Til dig, der venter på, at problemet fikser sig selv

Tandsmerter er ubehagelige. Smerten gør ikke kun ondt i tanden, men medfører typisk også smerter, der kan mærkes i hovedet og nakken. Tandsmerter bliver hurtigt ulideligt og går desuden sjældent væk af sig selv. Det er af den grund vigtigt at reagere hurtigt, hvis du har tandsmerter, da det således er muligt at behandle problemet hurtigt. Jo før problemet opdages, jo mindre en behandling er nødvendig. I tilfælde af tandsmerter kan du blandt andet kontakte en akut tandlægeklinik i Lyngby, som har mulighed for at give tider til akutte tandlægepatienter. På den måde kan din tandlæge gøre det bedste for at mindske smerten og samtidigt behandle problemet, så det forhåbentlig ikke opstår igen.

Til dig, som udsætter tandlægebesøget til efter weekenden

Det er så typisk, at tandsmerterne melder sig fredag eftermiddag lige efter tandlægens lukketid. Sådan er det desværre nogle gange, og i de tilfælde skal du kontakte en tandlægevagt. Der er tandlægevagter centralt placeret i større byer rundt i landet, som kan hjælpe personer med akutte tandsmerter i weekender og på helligdage. Der er derfor heldigvis hjælp at hente, hvis din almindelige tandlæge har lukket. Kontakt den nærmeste tandlægevagt hurtigst muligt, så tandsmerten hurtigt kan fjernes.

Til dig, som helst vil undgå tandlægebesøg

Mange personer er nervøse ved tandlægebesøg og vil derfor helst undgå tandlægebesøg. Det er aldrig en god idé at undlade de regelmæssige undersøgelser af tænderne, da undersøgelserne netop har til formål at forebygge mod tandproblemer og derved tandsmerter. Risikoen for at få tandsmerter stiger i takt med udeladelsen af tandundersøgelser. Du kan ikke længere udsætte tandlægebesøget, når der en dag opstår store tandsmerter, hvor det er nødvendigt at få en behandling af tandproblemet med det samme. Det akutte tandlægebesøg kan virke hektisk og smertefuldt, hvilket vil få nervøsiteten ved tandlægebesøget til at stige endnu mere. Det bedste at gøre, hvis du er nervøs ved tandlægebesøg eller lider af tandlægeskræk, er at kontakte en tillidsfuld tandlæge ved Nærum, som har erfaring med at afhjælpe tandlægeskræk. Det allerbedste du kan gøre er at kontakte tandlægen allerede inden, at der opstår tandsmerter. Det vil gøre det muligt for tandlægen at undersøge dine tænder og forebygge mod tandproblemer og smerter, men det vil især også være muligt for tandlægen at hjælpe dig med at håndtere din tandlægeskræk, inden smerterne opstår.

 

Tandlægeteam Lindberg v/Tandlæge Sofie Lindberg
Lundtofteparken 83, st. th.
2800 Kongens Lyngby
45 87 99 35


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kurserogterapi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *