tandtråd

Det vigtigste middel til at holde tænderne sunde, er at opretholde en god tandplejerutine. Det er sådan du får dine tænder til at holde længere, forhåbentligt livet ud. Er du i tvivl om hvad der karakteriserer en god tandplejerutine? Her får du gode råd til, hvordan du får en god tandpleje, som giver dig de bedste forudsætninger for at bevare dine tænders sundhed.

Regelmæssighed

Det vigtigste er at sørge for, at du børster dine tænder hver eneste dag – to gange om dagen. Hvis du springer over bare en enkelt dag, giver det grobund for bakterier, fordi du ikke har renset munden for de madrester, spyt og andet bakteriedannende materiale, som kan give huller i tænderne, tandkødsbetændelse eller andre tandsygdomme, der kan nedbryde dine tænder. Derfor bør du som minimum børste dine tænder rene hver aften inden du går i seng. Efter dette bør du ikke indtage nogen form for mad eller andre drikkevarer, udover rent vand, for at sikre, at du ikke tilfører nye bakterier til tænder og tandkød. Det bedste er, hvis du også børster tænder hver morgen, enten lige når du er stået op eller efter morgenmaden, da din mund producerer spyt i løbet af natten, og dette er med til at danne nye bakterier i mund og tandkød, som kan angribe tænderne.

Børste i cirkler

Når du børster tænder, bør du gøre det på den måde, som er bedst for dine tænder og tandkød. Hvis du børster for hårdt eller ensidigt, kan det slide på tænderne og skade tandkødet og emaljen, men samtidig skal du også børste grundigt for at fjerne bakterier og madrester. Derfor er den bedste metode til tandbørstning, at du børster i små, bløde cirkler omkring hver af dine tænder. Det sikrer, at tandkødet og emaljen omkring tænderne ikke tager skade, samtidig med at teknikken er grundig nok til at tænderne bliver ordentligt rene.

Brug tandtråd

Det er ikke alle madrester og bakterier, som tandbørsten kan fjerne. De bakterier, der sætter sig mellem tænderne, skal du fjerne med tandtråd. Derfor er det godt at bruge tandtråd et par gange om ugen. Hvis du har brug for hjælp til at bruge tandtråd eller savner råd om den bedste tandbørstningsteknik, kan du få hjælp mange steder. For eksempel tilbyder flere tandlæger i Ballerup generel vejledning i dette, når du kommer til tandeftersyn. Du kan også få god rådgivning omkring tandpleje hos din tandlæge i Måløv.

 

Måløv Tandklinik

Måløv Hovedgade 101 A

2760 Måløv


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kurserogterapi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *