Ved smerte i tænderne skal tandlægen altid kontaktes hurtigst muligt, da der er risiko for, at tandproblemet udelukkende bliver større, hvis det ikke behandles med det samme.

Tid samme dag gennem fleksible åbningstider

Åbningstiderne hos de forskellige tandlæger i landet varierer meget, men de fleste tandlæger har ofte åbent i den almindelige arbejdstid. Det er problematisk, hvis der opstår akutte tandproblemer efter åbningstiden eller i weekenden. For at undgå at danskere går rundt med tandproblemer i for lang tid, er der blandt andet oprettet en fleksibel og akut tandlæge på Frederiksberg, som hjælper personer med akutte tandsmerter og tandproblemer i området.

Tandlægesbesøg

Beliggenhed

Det er muligt at finde tandlæger, der har åbent for akutte patienter i de større byer i Danmark. Det er på den måde altid muligt at finde en tandlæge, som kan give patienten en tid samme dag, som problemet opstår. Der kan dog opstå transportmæssige problemer, hvis der er langt fra hjemmet til den nærmeste tandlæge, der kan hjælpe. I situationer med store tandsmerter frarådes det af sikkerhedsmæssige årsager at køre bil. Det er også en fordel at lade bilen stå derhjemme, hvis der er mistanke om, at der er brug for en større behandling med smertestillende medicin og bedøvelse. I akutte situationer anbefales det derfor at transportere sig dertil på andre måder for at passe godt på sig selv og sine omgivelser.

Undgå akutte tandproblemer

Der kan opstå akutte tandproblemer af mange forskellige årsager, men det er muligt at forebygge mod tandproblemer, så risikoen for akutte problemer mindskes. Det er muligt at forebygge mod tandproblemer gennem en grundig tandpleje og regelmæssige tandeftersyn hos tandlægen. Med tandbørstning to gange dagligt skabes der gode forudsætninger for at holde tænderne og tandkødet rent. Det kræver en tandbørste med bløde børstehår, som regelmæssigt bør udskiftes for at opnå den bedst mulige effekt. Tandbørsten skal med små og runde bevægelse børste alle tændernes flader, hvorefter tandtråd skal benyttes til fladerne mellem tænderne. Ved at følge denne teknik bør tandplejen være grundig nok, men til de regelmæssige tandeftersyn vil tandlægen bemærke, hvis der er mangelfulde områder. I samarbejde med tandlægen er det på den måde muligt at forebygge mod tandproblemer, da tandlægen vil sikre, at tændernes sundhedstilstand er optimal.

Skippes de regelmæssige tandeftersyn?

Der er desværre nogle personer, som ikke prioriterer de regelmæssige tandeftersyn af forskellige årsager. Den hyppigste årsag til dette skyldes tandlægeskræk, hvilket heldigvis kan bearbejdes. Personer med tandlægeskræk skipper ofte de regelmæssige tandeftersyn, og kontakter først tandlægen ved akutte problemer med ulidelige tandsmerter. Tandlægebesøget vil af den grund forbindes med en hektisk situation og meget smerte, som typisk kræver en større behandling. Det er muligt at undgå disse situationer ved regelmæssigt at besøge den forebyggende tandlæge på Gammel Kongevej for at forebygge mod tandproblemer. Her er det samtidigt muligt at bearbejde tandlægeskrækken, så der ikke længere er dårlige undskyldninger for at skippe de regelmæssige tandeftersyn.

Mulighed for tid samme dag

Det betyder, at der er adskillige ting, som kan gøres for at forebygge mod akutte tandproblemer, men det er heldigvis muligt at få en tid samme dag flere steder i landet, hvis der opstår akut behov for det.

 

Gl. Kongetand

Gammel Kongevej 123

1850 Frederiksberg C

33 24 35 33

 

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kurserogterapi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *