Uanset hvor god man er til at passe sin mundhygiejne og det/de årlige tandlægebesøg, kan der altid ske uventede ting, som gør, at man skal have en akut tid ved tandlægen. Der er flere årsager, hvor et tandproblem kan blive akut. Nogle årsager kunne for eksempel være en knækket tand, infektion i tænder eller mund, en tandbyld eller smerter fra tandroden. Alle disse problemer gør rigtig ondt, og det er ikke noget man skal vente med at gøre noget ved, da problemet på denne måde har mulighed for at udvikle sig og blive værre. Har du normalt en dygtig og kompetent tandlæge i Helsingør, men er dit problem opstået uden for klinikkens åbningstider, kan du forsøge dig med at tage på skadestuen, og ellers kan det også godt lade sige gøre, at finde tandlæger der har åbent i weekenderne og om aftenen.

Akut behov for tandlæge

Indtil du har mulighed for at få en tid hos tandlægen, er der dog et par ting du selv kan gøre, for at mindske smerterne en smule:

  • Ibuprofen, ibumetin eller ipren. Da dette er smertestillende, som er lidt kraftigere end ganske almindelig panodil eller pinex, kan det være medvirkende til at mindske smerterne så meget, at det er til at holde ud, indtil din konsultation hos tandlægen. Da det er usundt for kroppen at tage smertestillende over en længere periode, er dette dog kun noget der kan anbefales at gøres i øjeblikket, og derefter søge akut tid med det samme.
  • Omslag. Har du fået en tandbyld, noget infektion i munden, eller har du blot en visdomstand der vokser, kan det ske at man hæver op i munden. Nogle gange inden i munden, andre gange på ydersiden omkring kæben. Det kan blot være lymferne der er hævet, men det kan også være betændelse, så under alle omstændigheder ville det være en god idé, at opsøge din tandlæge hurtigst muligt. Men ved at lave et koldt omslag, og ligge det på det hævede område, kan det tage noget af hævelse, og måske endda nogle af smerterne.

Det kan nogle gange godt være svært at vurdere, hvornår det er et akut problem, og hvornår det er noget, der godt kan vente. Men skulle det ske, at du har fået nogle smerter i munden, du ikke lige kan identificere, er det altid bedst at tage kontakt til en kvalificeret og habil tandlæge i Hornbæk, så du kan få identificeret problemet og gjort noget ved det hurtigst muligt.

Tandlæge v/ Martin Berg
Stengade 81
Helsingør 3000
49 21 36 36


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kurserogterapi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *