Vi ønsker alle, at vores tænder til enhver tid fungerer optimalt, og at de af denne grund har brug for mindst mulig behandling hos en tandlæge. Men ikke desto mindre er det indimellem tilfældet, at man er så uheldig at pådrage sig en skade på sine tænder, hvorfor man er nødt til at slå et smut forbi en tandlæge.

Har du været så uheldig at knække en tand, kan det være vanskeligt at vide, hvordan du forholder dig mest hensigtsmæssigt, og hvordan du undgår at pådrage dig yderligere skader.

Er uheldet ude er det godt at have kendskab til en akut tandlæge i Silkeborg, som kan være behjælpelig, når du har allermest brug for det.

Ung kvinde smiler flot

Sådan skal du forholde dig

Er det tilfældet, at du har knækket et mindre stykke af en tand, er der ingen grund til at være bekymret for at gå rundt med det i nogle dage. Det sker der ikke noget ved.

Har du derimod knækket et stykke af, som har forårsaget en meget skarp kant, kan det være vanskeligt at gå rundt med det ubehandlet i længere tid. Er det ikke muligt at komme til tandlæge, kan du selv gøre en mindre indsats for at mindske generne og ubehaget ved den skarpe kant. Ved at runde den af med en neglefil vil du gøre kanten mindre skarp og dermed bedre kunne klare at gå rundt med den knækkede tand, indtil du har mulighed for at komme til tandlægen. Ved tandlægen vil kanten blive rundet med et bor.

Uanset hvor stort eller lille et stykke knækket tand, der er tale om, bør du forsøge at finde det afslåede stykke. Medbringer du det afslåede tandstykke i et glas vand ved tandlægen, vil man så vidt muligt forsøge at lime tandstumpen fast på tanden igen. Er dette ikke muligt, vil din tandlæge bygge det afslåede stykke op i plast.

Har du knækket en tand i nærheden af Silkeborg, vil Tandlæge Morten Skov Hansen gøre sit bedste for at finde en tid til dig samme dag.

Undgå knækkede tænder

Grundig tandbørstning to gange dagligt – morgen og aften – er den sikre vej til sunde tænder. Og netop sunde tænder er nøglen til at undgå at knække tænder. Har du huller i tænderne, vil der samtidig være større risiko for, at tænderne revner. Og revner dine tænder, vil de tilmed også oftere knække.

Uanset om den knækkede tand forårsager smerter i din tand eller ej, er det altid en god idé at rådføre dig med din tandlæge, som ud fra sin erfaring ved, hvordan det er bedst at gribe situationen an. Er du i tvivl om, hvor omfangsrig skaden er, bør du også altid tage kontakt til din tandlæge.

NAP:
Tandlæge Morten Skov Hansen ApS
Fredensgade 20
8600 Silkeborg
86 81 16 76


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kurserogterapi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *