Den almindelige tandpleje, som foretages hver dag, er altafgørende for tændernes sundhed. Det er derfor vigtigt at sørge for, at den daglige tandrutine renser alle tænderne grundigt. Med en grundig tandrutine er det muligt at forebygge mod tandsygdomme, så store problemer kan undgås.

Den daglige tandpleje

De fleste mennesker er bekendte med, at den daglige tandpleje skal bestå af to gange daglig tandbørstning. Varigheden af hver omgang tandbørstning bør være af mindst to minutter, så alle tænder kan renses grundigt og blive fri fra bakterieophobninger, også kaldet plak. Det er dog desværre ikke nok blot at børste tænder dagligt, da tandbørsten ikke er i stand til at fjerne alt plak fra alle tændernes flader. Der skal af den grund benyttes tandtråd mindst én gang dagligt til at rense ud mellem tændernes flader, så alle bakterieophobninger fjernes fra tænderne. Tandtråden skal forsigtigt skubbes op og ned mellem alle flader, så også plakken herimellem fjernes. På den måde er det muligt at få fjernet plak alle steder i munden, så risikoen for blandt andet betændelse i tandkødet mindskes.

tandtrad

Forebyggende tandpleje giver færre problemer

Gennem denne grundige tandpleje er det ikke kun muligt at undgå tandkødsbetændelse. Risikoen for eksempelvis paradentose og huller i tænderne mindskes også, da hele mundhygiejnen forbedres. Derfor hjælper den grundige tandbørstning ikke bare her og nu, men især også på længere sigt ved at forebygge mod tandproblemer. For at opnå en endnu bedre forebyggende tandpleje bør der tages kontakt til den forebyggende tandlæge fra Glostrup, der kan vejlede patienter i optimal tandpleje.

Brug tandtråd uanset alder

Det kan være svært at bruge tandtråden over hele munden. De bagerste kindtænder og visdomstænder er i forvejen svære at komme til, og tandtråd er ikke altid lige let at benytte. En besværlig tandtråd er dog ikke en godtaget undskyldning hos tandlægen for manglende brug af tandtråd. Et alternativ til almindelig tandtråd er at benytte tandtråd, som i forvejen er fastsat på en tandstik. Tandstikken gør det lettere at benytte tandtråden, da den bedre kan komme langt tilbage i munden, så ingen tænder slipper for tandtråden. Tandstikken med påsat tandtråd anbefales især til børn, så de selv kan lære at benytte tandtråd. Forældre bør altid hjælpe deres børn med tandbørstningen, så ingen tænder overses. Det samme er naturligvis gældende for tandtråd. Det kan være besværligt at bruge tandtråd på andre, så søg hjælp hos den børnevenlige tandlæge fra Albertslund, så barnet i en tidligt alder lærer at bruge tandtråd.  

Glostrup Tandplejecenter
Hovedvejen 61
2600 Glostrup
43 45 48 48


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kurserogterapi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *