God tandpleje kræver, at man er bevidst om, hvordan man opbevarer sin tandbørste på badeværelset. I samarbejde med Tandlægerne ved Nørreport giver vi nedenfor en række gode råd til, hvordan du bedst opbevarer din tandbørste.

sadan-opbevarer-du-din-tandborste

  • Skyl din tandbørste: Først og fremmest er det vigtigt, at du skyller og vasker din tandbørste grundigt, hver gang du har brugt den. Der vil altid sidde rester og bakterier på tandbørsten efter brug, og derfor er det vigtigt at skylle alle bakterier væk, så madrester og tandpasta bliver fjernet helt. Skyller man ikke tandbørsten, vil der blive dannet yderligere bakterier på den og det vil have indflydelse på, hvor sunde tænder du har.
  • Position: Sørg altid for, at anbringe tandbørsten, så den er oprejst med hovedet øverst. På denne måde får tandbørsten den nødvendige luft til at tørre, så bakterier ikke kan forblive på den. Det anbefales ikke, at man sætter tandbørsten i et skab, før den er helt tør. Bakterier lever bedst i fugtige omgivelser, og derfor bør du ikke sætte den ind, før du er sikker på, at den er helt tør.
  • Skil tandbørster fra hinanden: Det er en god idé, at skille tandbørster fra hinanden. Man bør undgå, at opbevare tandbørster i samme holder, da bakterier kan overføres fra den ene tandbørste til den anden. Dette bliver også kaldt for krydssmitte eller krydskontaminering. 

Udskift tandbørste ofte

Da tandbørster bliver brugt flere gange dagligt er det nødvendigt, at udskifte den ca. hver 3. måned. På grund af slitage bliver tandbørsten mindre effektiv med tiden, og er derfor ikke længere optimal, når man taler om god tandpleje. Tandbørsten kan faktisk gøre mere skade end gavn, hvis den er meget slidt. Hvis man er i tvivl om, hvornår tandbørsten skal skiftes, kan man kigge på dens form og facon. Tandbørstens form kan give en et præg om, hvor god stand den er i. Tandbørsten bør også skiftes efter forkølelse, influenza eller andre sygdomme. Bakterier fra sygdomme kan forblive på tandbørsten efter endt brug og gøre tandhygiejnen dårlig.

Hvis du har andre tvivlsspørgsmål om din tandbørste eller tandpleje i al almindelig, kan du altid tage kontakt til din tandlæge. Uanset om du har en centralt beliggende tandlæge i København K eller en tandlæge i mindre byer, vil de være i stand til at give dig deres bedste rådgivning inden for god tandpleje.

Tandlægerne ved Nørreport I/S
Nørre Voldgade 27
1358 København K
33 15 35 30


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kurserogterapi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *