Tandpleje handler grundlæggende om at sørge for sunde tænder og god mundhygiejne. Ligeledes vil tandpleje ofte være noget med at beskytte mod cariesangreb og parodontose og andre tandsygdomme. Men tandpleje behøver ikke altid at handle om at forebygge og behandle sygdomme. For nogle mennesker kan det dreje sig om noget helt andet – nemlig forfængelighed. Når man vælger at gå til tandlægen for at få gjort tænderne hvidere, få rettet de skæve tænder eller noget helt tredje taler man om kosmetisk tandpleje.

Kosmetisk tandbehandling

Hvem kan få kosmetisk tandpleje?

Skønhed kan være et individuelt defineret begreb, og derfor afhænger behovet for kosmetisk tandpleje selvfølgelig af det enkelte individ. Nogle vil være ganske tilfredse med, at deres tænder ikke er helt marmorhvide og ikke sidder snorlige, mens misfarvede eller skæve tænder for andre kan være et så stort problem, at de vælger at opsøge en tandlæge.

Som udgangspunkt kan alle, der ønsker det, få kosmetisk tandpleje. Dog vil en kosmetisk behandling oftest blive foretaget på raske tænder. Ligeledes vil de fleste tandlæger ikke anbefale, at man får lavet mange kosmetiske behandlinger, da de på sigt kan svække tændernes sundhed. Hvis du er interesseret i kosmetisk tandpleje, kan du tage kontakt til din lokale tandlæge – eksempelvis ved Aarhus – og høre nærmere om dine muligheder.

Hvilke kosmetiske behandlinger er mulige?

Som nævnt kan der være forskellige grunde til at gå til tandlægen for at få foretaget en kosmetisk behandling. En del er kede af formen på deres tænder – enten fordi de er skæve, eller fordi de synes, der er for stort mellemrum imellem dem. Nogle synes, deres tænder er for gule og får derfor foretaget en tandblegning, for at gøre deres tænder nogle nuancer hvidere. Hvis tænderne er meget misfarvede eller ude af facon, er der også mulighed for at få påsat facader og kroner. Andre ønsker måske blot at skille sig lidt ud og vælger derfor at få sat smykker på tænderne. Igen er der nogle, som er kede af misfarvninger på deres sølv- og plastfyldninger.

Hvis du synes, du har behov for en kosmetisk tandbehandling, kan du prøve at kontakte en tandlægeklinik i dit lokalområde. Der er eksempelvis flere tandlæger nær Risskov, som tilbyder kosmetisk tandpleje. Kosmetisk tandpleje er ikke farligt men vil ofte kræve, at du er ekstra omhyggelig med mundhygiejnen. Du skal desuden huske på, at kosmetiske behandlinger ikke holder evigt. Endeligt kan visse behandlinger – som tandblegninger – medføre smerter i et stykke tid efter endt behandling.

Tandlæge Poul Martin Grønnegaard
Skelagervej 7-9
8200, Aarhus N
86 10 91 11


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kurserogterapi.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *